Ontdek de kansen van nu!

Ontdek de kansen van nu!

Herinner jij het je nog? 12 en 13 maart 2020 is voor vele ondernemers een dag die ze nooit zullen vergeten. Een dag waarop vele telefoontjes en mailtjes binnen kwamen met annuleringen van orders en projecten. Afhankelijk van je branche heeft de corona crisis een grote impact op jouw bedrijfsresultaten. Sterker nog, daar waar deze tijd voor sommige ondernemingen een afschuwelijke tijd is, floreren andere bedrijven als nooit te voren.

Dag van de Ondernemer

Vorige week vrijdag was het de Dag van de Ondernemer. De dag waarop veel gemeentes hun dank betuigen aan de vele ondernemers die zij rijk zijn. Ondernemers die kansen zien, uitdagingen aanpakken en stappen in geloof zetten. Geloof in hun product of dienst of in dat wat zij denken te zien gebeuren. Voor ondernemerschap is enerzijds lef nodig en anderzijds gezond verstand. In veel gevallen werden de ondernemer skills uitgedaagd en waren ze broodnodig.

Het is nu de tijd: Denk om!

Toen de corona periode begon realiseerde ik (Marije) me dat onze branche zeker voor 1,5 jaar vele uitdagingen tegemoet ging. Met de komst van het vaccin hoopte ik – net als ieder ander – dat het aantal besmettingen en de ernst van de situatie eindelijk controleerbaar zou worden. Iets wat zowel goed zou zijn voor de volksgezondheid als voor vele ondernemers. Maar niets was minder waar… de maatregelen zijn weer nodig. En los van wat je ervan vindt, het betekent voor vele ondernemers dat omdenken weer nodig is.

Geef niet op!

Dat lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan. Absoluut, want laten we eerlijk zijn; het weer moeten schakelen, het niet weten hoe lang dit nu weer gaat duren en wat de impact zal hebben op jouw onderneming… we weten het allemaal niet. Het kan je simpelweg lam slaan. We spraken met diverse ondernemers die aangaven dat als alles weer dicht zou gaan, ze zouden stoppen met hun onderneming. Dat raakt ons, want is je onderneming niet iets wat je enorm aan het hart gaat?

Heb jij behoefte aan dat duwtje in je rug?

Wij mochten de Dag van de Ondernemer mede organiseren voor Gemeente Molenlanden. De conclusie van het tafelgesprek was dat het opzoeken van elkaar zo nodig is, met elkaar de handen in elkaar te slaan om te kijken welke kansen er nu wel liggen of het support te zoeken wat je soms zo nodig hebt. Als De Zichtmakers bieden we strategiesessies aan, heb je behoefte aan een frisse blik of een duwtje in de rug, neem vooral contact met ons op! Wij denken met onze creatieve breinen graag met je mee om jouw onderneming klaar te stomen voor de komende maanden.

Wij helpen je graag!

Neem contact met Marije op over de mogelijkheden voor een strategiesessie. Wij helpen jou graag verder.

Menu