Door welk frame kijk jij?

Door welk frame kijk jij?

In een fractie van een seconde hebben we onze mening klaar. Als mensen zijn we erin getraind om alles wat we zien in hokjes en vakjes te stoppen, enkel en alleen al om de grote hoeveelheid prikkels die we dagelijks op ons af krijgen te filteren. Zo kunnen we selecteren waar we wat mee willen doen en wat we als het ware willen skippen. Het is dus de ultieme manier om niet verdelgd te worden door alle impulsen, maar bewust te onderscheiden wat je wel of geen aandacht geeft of wilt geven.

De kracht van dat ene moment

Als ondernemer is het van groot belang dat je jezelf bewust bent van de dimensie dat mensen in een milliseconde een beeld van jouw onderneming hebben. Want met welke poging je ook doet om zichtbaar te zijn is het van groot belang dat mensen jouw merk zien, waarderen en je weten te vinden op het moment dat ze jouw product of dienst nodig hebben. En om dat voor elkaar te krijgen is het wel eens belangrijk om op een andere manier te kijken. We willen je uitdagen om eens vanuit een ander frame naar je klant, de markt of je product te kijken. Juist op die manier kun je op een vernieuwende manier zowel jouw huidige klant als een potentiële nieuwe klant te bereiken.

Aan de hand van 3 V’s nemen je mee in een vernieuwde framing:

  1. Verdiep jezelf in je klant

    In hoeverre ben jij bekend met de drijfveren, de uitdagingen of frustraties van je klant? Juist wanneer je jezelf bewust bent van deze zogenaamde pijnpunten kun je beter aansluiten bij de ander, juist omdat jij een product of een dienst hebt dat impact heeft in het leven van je klant. Zo kun je het verlangen aanboren van de klant en de klant meenemen in het resultaat wat hij kan bereiken. Op deze manier ben jij in staat aan te sluiten bij de klant, die vervolgens super gemotiveerd is om klant te worden bij jouw bedrijf of om ook ander aanbod bij je af te nemen.

  2. Verrijk je klant

    Vaak zijn jouw vanzelfsprekendheden goud waard. Als ondernemer heb je enorm veel kennis in huis die van waarde kan zijn voor je klant. Juist wanneer je jezelf verdiept hebt in je klant kun je veel waarde creëren door deze informatie te verstrekken. Dit kun je op verschillende manieren doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan blogs of artikelen, een podcast, video’s, webinars of een evenement.

  3. Verras

    De derde V staat voor verras. Als ondernemer ben je in staat om mensen te verrassen, juist op een manier die bij je past. Als De Zichtmakers zetten we graag onze klanten in het licht door aandacht te wijden aan datgene wat we voor hun hebben mogen betekenen, wat een win-win genereert. Zo ontdekt ons netwerk waar ons specialisme ligt èn geven we ons netwerk de mogelijkheid om onze klant te leren kennen en het aanbod van de onderneming. Daarnaast verrassen we onze klant ook graag tijdens de looptijd van het project, hoe we dat doen? Laat je vooral verrassen als klant van ons.

Wij helpen je graag!

Onze ervaring is dat het enorm lastig kan zijn om jezelf te verdiepen in je klant. Daarom zijn veel van onze klanten blij wanneer we hun bevragen over hun klanten. Het wonderlijke is dat je eigenlijk heel goed weet waar jouw klant mee zit, het is alleen moeilijk om dat zelf te verwoorden. Als De Zichtmakers faciliteren we graag strategiesessies, waarin jij ontdekt wat jij specifiek te bieden hebt voor je klant en hoe je dat uit kunt rollen in zowel een strategie als concept. Zo kun jij jouw klanten duurzaam verbinden aan jouw onderneming en ben je klaar voor zowel vandaag als morgen.

Menu