Stichting De Haven – Belevenistour

Stichting De Haven – Belevenistour

Stichting De Haven is een organisatie die zich inzet voor mensen die werkzaam zijn in de prostitutie. Als organisatie bieden ze andere (online) veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitgebreid uitstapprogramma. Ter ere van hun 25 jarig jubileum en de opening van het nieuwe inloopkantoor mochten wij als De Zichtmakers de organisatie ondersteunen met het invullen van de belevenistour. Zo konden zij tijdens twee dagen het pand officieel openen en vele mensen mee te nemen in hun mooie werk.

Ontstaan van Stichting De Haven

Eén ontmoeting kan vele levens veranderen. In de jaren ’80 bezocht Peter Strating met een groep trouwe vrijwilligers vrouwen in het Haagse prostitutiecircuit. Eén ontmoeting leidde tot een heel bijzondere wending. Peter had een indrukwekkende ontmoeting met Luciana, een Braziliaanse vrouw. Ze was diep verdrietig en kon haar tranen niet stoppen. Peter en zijn collega spraken haar taal niet en zij sprak de hunne niet. Toch was er in die peeskamer ècht contact, van mens tot mens. Toen Peter en zijn collega de week erna Luciana weer kwamen opzoeken, was ze echter verdwenen. Niemand wist waar ze was gebleven.
Het plotselinge vertrek van Luciana maakte dat Peter zich realiseerde: er moet meer follow-up komen aan deze ontmoetingen. Er moet een kantoor en een team aan medewerkers komen om de vrouwen naar door te kunnen verwijzen. De ontmoeting met Luciana was het prilste begin van wat inmiddels Stichting De Haven is.

De belevenistour

Tijdens de belevenistour ontvingen de bezoekers een warm welkom, waarbij er een animatiefilm draaide waarin zowel de resultaten als een aantal persoonlijke verhalen van cliënten van het werk van Stichting De Haven getoond werden. Daarna was er een rondleiding door het pand met diverse items ter inspiratie. Er werd gedeeld over de ontwikkelingen in het werkveld en de impact van De Haven. Vervolgens gingen de deelnemers richting het veldwerk, waar ze kennis maakten met het belang van het werk van Stichting De Haven.

Voor de opening van het nieuwe inloopkantoor, waren we op zoek naar een creatieve manier om gasten rond te leiden langs de verschillende spreekkamers en kantoren. Hierbij hadden we twee grote wensen: 1. Ruimte voor het verhaal van De Haven en 2. herbruikbare materialen. Jan en Marije hebben op een creatieve wijze invulling gegeven aan de belevenistour. ‘Loop je mee?’ was de rode draad van de belevenistour. En dat was wat er gebeurde tijdens de bezichtiging.
We zijn blij met het werk van De Zichtmakers! Ze hebben iets gemaakt wat goed aansloot op onze open dag, maar wat ook in de toekomst opnieuw te gebruiken is. Ze hebben zich verdiept in het werk en de uitstraling van De Haven. Marije en Jan hebben merkbaar passie voor hun vak en denken in mogelijkheden. We zijn erg tevreden over het resultaat!
– De Haven

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt bijvoorbeeld denken aan het begeleiden en produceren van een podcast, aan het meedenken in de strategie van je communicatie of het organiseren van een (online) eventNeem contact op met Jan voor meer informatie en mogelijkheden.
Menu