3 voordelen van een hybride evenement

3 voordelen van een hybride evenement

In 2020 ontstond er een grote transitie: daar waar voorheen maar weinig evenementen live gestreamd werden, vond opeens elk evenement online of in een hybride vorm plaats. Nu de wereld steeds verder open gaat en evenementen weer op locatie plaatsvinden, zetten wij de voordelen voor een hybride evenement op een rijtje. Want één ding is zeker, ook in de toekomst zal hybride evenementen steeds meer haar intrede doen binnen evemenentenland.

1. Geen maximaal aantal bezoekers

Je kunt zoveel mensen als je wilt uitnodigen bij het evenement. Er zit geen maximale capaciteit aan een hybride evenement. Bovendien kan er een groter deel van de doelgroep bereikt worden, bijvoorbeeld omdat mensen niet in de gelegenheid zijn om een hele dag vrij te maken om naar het live evenement te komen. Of omdat ze het evenement op een later moment terug kunnen kijken.

2. Zowel een belevenis als interactie met de gasten

Via diverse platformen is het mogelijk om niet alleen het evenement uit te zenden door middel van live streaming. Diverse tools maken het mogelijk om te netwerken en interactie te creëren met de live locatie. Dit heeft als voordeel dat de online deelnemers actief betrokken worden bij het programma. Dit kan bijvoorbeeld door pols, netwerkmeetings of discussies met het online publiek. Zo mist jouw event niet de impact die jij beoogt. Bovendien kun jij de content die tijdens het evenement verzameld wordt ook later inzetten voor doeleinden zoals marketing(communicatie), verving en selectie van nieuwe medewerkers of training doeleinden van eigen personeel.

3. (Inter)nationale aanwezigheid zónder reizen

Steeds meer zijn we ons bewust van onze footprint. Op wat voor manier kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan een schonere en betere wereld? Voor sommige evenementen worden heel wat kilometers afgelegd, terwijl een hybride evenement het mogelijk maakt dat mensen vanuit de hele wereld aansluiten bij het evenement. Dat scheelt zowel tijd, geld als vervuiling. Het beste van 2 werelden, toch?

Een hybride evenement geeft het beste van twee werelden.

Als De Zichtmakers geloven wij in de toekomst van hybride evenementen. Aangezien wij alle techniek zelf in huis hebben kunnen we snel schakelen en aansluiten bij jouw wens. Ben je benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan contact op met Jan Poirot, hij kan je alles vertellen over de ins en outs van evenementen én techniek. Wil je dat op een bijzondere manier doen? Evenementen – zowel live, hybride of op locatie – zijn onze expertise. Je bent bij ons aan het juiste adres voor jouw evenementen. In onze blog Zichtbaar zijn in 2021 vertellen we je meer over de mogelijkheden en onze ervaring bij het organiseren van een live online event. Nodig ons uit voor een bakkie koffie, zodat wij kunnen bekijken wat we voor jou persoonlijk of zakelijk kunnen betekenen. Anderen gingen je voor, zoals Rijk Zwaan, de Inholland en het Da Vinci College.

Menu